De grote Nederlandse kranten zijn vanmiddag offline geweest, gedeeltelijk teruggekomen en vervolgens weer onderuit gegaan. De storing is opgemerkt door een Webwereld-lezer, die de redactie heeft getipt. Waarnemend chef van de internetredactie David Haakman van NRC bevestigt dat de site eruit ligt, maar heeft nog geen idee van de oorzaak. "Dit is wel eens vaker gebeurd", verzucht hij. Inmiddels doen de getroffen sites het weer.

Brede storing

De oorzaak is hoe dan ook breed, want naast NRC hebben ook de sites van de Volkskrant en Trouw kuren. Nog niet zo lang geleden zaten deze kranten bij dezelfde uitgever: PCM. Ook bij de Volkskrant is niemand op de hoogte van de aard van de storing. De uiteindelijk door Webwereld bereikte chef heeft "geen idee" en onthoudt zich van verder commentaar.

Dienstverlener HotITem, die de sites van de kranten beheert, kan niet ingaan op vragen van Webwereld over de storing. "U bent geen klant van ons, dus kan ik u die gegevens niet geven", reageert een woordvoerder. Die verwijst door naar de redacties van de kranten zelf.