NUkaart is een zogenaamde mashup. Op een digitale kaart worden nieuwsberichten en foto's van de hoofdsite en de verschillende subsites op de plaats van de gebeurtenis weergegeven.

Volgens uitgever Joris van Lierop kan NUkaart gaan dienen als startpunt om verder te surfen in het Nu-universum. "Het geeft een extra dimensie voor de gebruikers", zegt Van Lierop tegen Webwereld. Daarnaast is het vooral 'leuk om te weten waar iets gebeurd is'.

Twittermaps

Van Lierop kwam op het idee toen hij Twitter Vision zag. Een mashup waarin verschillende twitterberichten die gebruikers posten op de microblogsite geplaatst worden op een wereldkaart van Google Maps. De verschillende twitterberichten worden gekoppeld aan de locatie van de gebruiker die het bericht plaatst.

De berichten en foto's worden met iconen op de kaart weergegeven. Van Lierop ziet vooral heil in het plaatsen van foto's op de kaart die gebruikers uploaden bij dochtersite NUfoto. De foto's worden weergegeven in een pop-up scherm. "Ik kan me voorstellen dat we de nieuwsberichten laten linken naar Nu.nl", overpeinst de uitgever. "We zijn nog een beetje aan het tweaken."

Bètafase

Ook hoe NUkaart gepositioneerd wordt op de reeds bestaande sites is nog niet helemaal zeker. "Waarschijnlijk gaan we bij sommige berichten en foto's een link 'bekijk dit op de kaart' plaatsen", aldus Van Lierop.

Hij verwacht dat NUkaart binnen 'ongeveer drie weken' de bètafase in gaat.