Volgens de energieleverancier kent de technologie nog teveel beperkingen. Ook commercieel is internet via het stopcontact nog niet winstgevend, aldus Nuon.

In november 2001 startte Nuon een proef met 180 huishoudens in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd. De deelnemers hebben donderdag te horen gekregen dat zij op zoek moeten naar een andere internetaanbieder.

Volgens Nuon heeft de proef bewezen dat het mogelijk is om op kleine schaal via het elektriciteitsnetwerk te internetten. Voor grootschalige toepassingen is de technologie echter nog niet rijp.

Eén van de grootste problemen is de storingsgevoeligheid van powerline communication, zoals de technologie ook wel wordt genoemd.

Voor de proeftuin in Arnhem heeft het bedrijf ontheffing gekregen van het Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken. Uit metingen van het agentschap blijkt echter dat de signalen te sterk zijn, waardoor radiosignalen kunnen worden gestoord.

Bij powerline communication wordt via het laagspanningsnet dat de woningen binnenkomt, internet aangeboden. Speciale apparatuur scheidt vervolgens het internetsignaal van de stroom.

De proef zou aanvankelijk in februari 2002 worden afgerond. In mei vorig jaar verlengde Nuon de proefperiode echter voor onbepaalde tijd.

Voor meer achtergrondinformatie over de technologie: zie het WebWereld-dossier over powerline communication.