De schikking werd al in september vorig jaar getroffen, maar kwam deze week pas in het nieuws via onder meer CNet en The Wall Street Journal. In 2001 kwam Nvidia in actie tegen twee Nederlandse mannen omdat deze vertrouwelijke productinformatie hadden gepubliceerd op de hobbysite M3DZone.

De als hackers aangeduide Nederlanders zouden de informatie hebben gekregen door in te breken op de servers van Nvidia. Bovendien zouden ze zich per mail hebben voorgedaan als werknemers van Nvidia of Microsoft, een van de partners van Nvidia.

Enkele maanden geleden zijn de computers van de twee mannen – 16 jaar en 21 jaar – in beslag genomen en na inspectie weer geretourneerd. De zestienjarige was verantwoordelijk voor de publicatie van de gevoelige informatie. De jongeman publiceert niet langer meer op M3DZone, zo zeggen bronnen rondom de nieuwssite.

De 21-jarige Michiel Beenen is verantwoordelijk voor de fansite. In een gesprek met WebWereld zegt hij niet blij te zijn met de hele affaire.

"M3DZone is een hobby. We hebben twaalf mensen die nieuws op onze site posten en die niet op de hoogte zijn van auteursrechten en van het feit dat je bepaalde zaken niet zomaar kan publiceren. We hebben hiervan geleerd."

De nieuwssite heeft beterschap beloofd aan Nvidia; dit was genoeg om de zaak te schikken. Er zijn geen formele aanklachten ingediend tegen de twee mannen. Details over de schikking zijn niet bekend; Nvidia als Beenen hebben beloofd niet naar buiten te treden met informatie.