Dit blijkt uit het 185 pagina's tellende document (pdf) met informatie voor de voortdurende 'Vista Capable' rechtszaak, meldt Ars Technica. De berichten dat drivers problemen veroorzaakten voor Vista zijn geenszins overdreven blijkt uit het rapport.

NVIDIA had enorme problemen met het migreren van zijn nieuwe G80 architectuur van Windows XP naar Windows Vista. De eerste G80 compatibele driver werd vertraagd van december tot eind januari. Complete compatabiliteit liet ook lang op zich wachten. De vraag was echter of de gerapporteerde problemen die de rondte deden echt zo ernstig waren.

Drivers Microsoft op tweede plaats

Uit de data die Microsoft van de rechter moest vrijgeven blijkt dat de problemen echt waren. NVIDIA drivers veroorzaakten 497.000 crashes, 28,8 procent van het totaal in 2007. OP de tweede plaats staan de drivers van Microsoft met 17,9 procent. Van 17 procent is niet duidelijk wat de oorzaak is van het vastlopen. Plaats vijf en zes worden ingenomen door respectievelijk ATI (9,3 procent) en Intel (8,83 procent).

De data is afkomstig uit 2007 maar er wordt niet gespecificeerd over welke periode het precies gaat. Ook een maandelijkse indeling is niet voorhanden.