De gemeente Amsterdam komt met een portaal waarop via deze interactieve kaart de hele Amsterdamse techsector is te zien. Het is één van de stappen waarmee de hoofdstad zijn ICT-bedrijven wil ondersteunen en toegegeven, het is een handige tool. Per bedrijf kunnen investeerders zien welke diensten of producten het levert, het aantal werknemers, de groeifase en het al eerder opgehaalde kapitaal.

Niet langer onzichtbaar

Volgens veel ondernemers ontbrak het tot dusver aan zichtbaarheid van de Amsterdamse ICT-sector. De kaart maakt naast gevestigde ICT-bedrijven ook startups zichtbaar. "Wereldwijd neemt de concurrentie tussen bedrijven in nieuwe technologie toe. Het is daarom essentieel dat internationale investeerders en creatief talent goed op de hoogte zijn van alle bedrijvigheid in de Amsterdamse ICT", aldus de gemeente.

De ambities liegen er niet om. Amsterdam wil "internationaal technisch talent aantrekken" en trekt geld uit om jongeren en zzp'ers te leren programmeren. Zo wil onze hoofdstad doorstoten tot de top drie van startup-steden van Europa, naast Londen en Berlijn.

De Tech Map van Amsterdam is gemaakt door dealroom.co en wordt nog uitgebreid met informatie over wetgeving en beleid, banen, cursussen, vacatures en een evenementenkalender: Klik voor groot Klik voor groot