Het veelgebruikte kantoorpakket en de overige applicaties, intern door Microsoft 'Wave 14' genoemd, komt daarmee uit op de valreep van vooraf gestelde doelperiode. De softwareproducent houdt het al geruime tijd officieel op "de eerste helft van 2010".

RTM in mei

De Amerikaanse communicatiedirecteur Janice Kapner vertelt aan ict-nieuwssite BetaNews dat juni de lanceermaand is. Ontwikkelaars en beheerders krijgen een maand eerder toegang tot de software, die dan als rtm (release to manufacturing) beschikbaar is via Microsoft-diensten als TechNet en MSDN.

Kapner vertelt ook dat nog niet is vastgelegd welke applicaties en functies er worden opgenomen in de webuitvoering van Office. Met Office Web Apps wil Microsoft de concurrentiestrijd aangaan met Google Docs en Apps. Eerder hebben woordvoerders van Microsoft Nederland aan Webwereld verteld dat Web Apps de applicaties Word, Excel, Powerpoint en OneNote omvat.

Openbare bèta

Office 2010 komt in juni uit in 6 varianten: Starter, Home and Student, Home and Business, Standard, Professional en Professional Plus. Van laatstgenoemde editie is een openbare bèta beschikbaar. Die proefversie is tot eind oktober komend jaar uit te proberen; dan 'vervalt' de bètasoftware.