De systeemvereisten voor de 'technical preview' van het in ontwikkeling zijnde Office 2013 omvatten Windows 7 of nieuwer. Dat laatste omvat ook het aankomende Windows 8, maar dan wel de nieuwste bèta: de zogeheten release preview. De eerder uitgegeven developer preview en de daarna gevolgde consumer preview voldoen niet voor de Office 2013-bèta. Vista lijkt ook achter te blijven wat IE10 betreft.

Versus Office 2010, en XP

Het is mogelijk dat Office 2013 uiteindelijk wel uitkomt voor Windows Vista: de systeemvereisten in de faq (frequently asked questions) voor de Office-preview zijn 'voorlopig'. De vorige versie van Microsofts pc-besturingssysteem is qua marktaandeel niet bepaald aangeslagen, maar sommige consumenten en bedrijven gebruiken Vista wel. Bovendien heeft de leverancier begin dit jaar vlak voor het verlopen van de support op Vista dat plots verlengd tot aan april 2017.

Voorganger Office 2010 draait wel op Vista naast het nog veel in gebruik zijnde Windows XP en de huidige versie 7. De reguliere support voor de 2010-versie van Microsofts kantoorpakket loopt nog tot oktober 2015. Daarna volgt de fase van uitgebreide support, waarin de software alleen security-fixes krijgt, die loopt tot oktober 2020.

Mac volgt nog

Overigens vermeldt Microsoft in de faq voor de Office 2013-bèta nog dat die software niet beschikbaar is voor Macs. De volledige release van Office 365 zal dat wel zijn, zodra dat uitkomt. Overigens is 365 de benaming van Microsoft voor zijn clouduitvoering van zijn applicatiepakket. Die online-tegenhanger wordt nu wel meer vermengd met de lokaal geïnstalleerde software.