Microsoft Office is als iPhone-versie verschenen in de vorm van een Office 365-applicatie. Office is daarom enkel beschikbaar voor abonnees van de dienst en een stand-alone app schittert nog altijd door afwezigheid op andere mobiele platforms.

De app ‘Office Mobile for Office 365 subscribers’ komt vandaag aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten uit en alleen op de iPhone; een iPad-versie is nog niet beschikbaar. Office 365 is sterk geïntegreerd met SkyDrive en een dergelijk cloudplatform moet interessant zijn voor mobiele gebruikers.

Afsluiten via app

Office 365 is een abonneeversie en alleen bestaande klanten kunnen daar gebruik van maken. Maar er is bij het starten een optie om een abonnement af te sluiten, meldt The Verge. Apple eist normaal gesproken dertig procent van in-app aankopen, maar het is niet bekend hoeveel Microsoft nu betaalt voor aankopen die in de Office-app worden gedaan.

Eerder lag Microsoft om deze reden met Apple in de clinch over dergelijke aankopen via een Skydrive-app op iOS. Ook bij de aankoop van extra Skydrive-ruimte via de app zou Microsoft een percentage moeten inleveren bij Apple. Microsoft bereikte een compromis met Apple en sloopte de optie om aankopen te doen uit de Skydrive-app voor iOS.

Update 15.35 uur: De app komt in de komende vier tot vijf dagen ook in andere landen uit.