De softwareproducent wendt zich hiervoor tot migratietoolmaker Binary Tree. De software van die specialist maakt migratie van de IBM-groupware naar Office 365 mogelijk, maar helpt ook door coëxistentie te faciliteren. Daarbij draaien de oude en de nieuwe omgeving (respectievelijk Lotus Notes en Office 365) simultaan naast elkaar. De geboden migratiemogelijkheden omvatten ook Lotus Domino en Microsoft Sharepoint. Plus het overzetten van maatwerkapplicaties in de Lotus-software, meldt de Britse ict-nieuwssite The Register.

Miljoenen migraties

Microsoft neemt de technologie van Binary Tree op in zijn cloudaanbod voor zakelijke gebruikers, maar heeft nog niet aangekondigd wanneer dat gaat gebeuren. Het is nog onbekend wanneer de Lotus-migratie beschikbaar komt voor bedrijven en wat dat dan kost. Ook is niet bekend gemaakt wat de waarde is van de deal tussen de twee softwarebedrijven.

Microsoft en Binary Tree gaan er in het persbericht prat op dat de migratiesoftware van laatstgenoemde wereldwijd al miljoenen gebruikers heeft overgeheveld van Lotus Notes naar Office 365. De 25 miljoen gemigreerde gebruikers die de aangehaalde Microsoft-partner heeft verzorgd, omvatten echter ook overstappen van oudere naar nieuwere Exchange-versies. Wat Office 365 betreft gaat het om 2 miljoen gebruikers.