Microsoft sleutelt verder aan Office Web Apps. Bij de browserversies van Word, PowerPoint, Excel en OneNote kunnen gebruikers voortaan realtime samenwerken, zoals bijvoorbeeld bij Google Docs al ruim twee jaar kan. Bij Office Web Apps kon er tot nog toe echter maar één gebruiker per keer in een webdocument, pas na opslaan was toegang voor de ander mogelijk.

De lichtere online variant van Microsofts kantoorsoftwarepakket is verkrijgbaar als standalone, gratis pakket en is ook onderdeel van Office 365. De vier beschikbare applicaties slaan hun documenten op in de SkyDrive-cloud. Voor Word geldt daarbij voortaan ook dat wijzigingen automatisch worden opgeslagen. Dit was al langer het geval bij Excel, PowerPoint and OneNote.

Soepeler op de iPad

Dankzij de aanpassingen werken de webapplicaties van Office ook steeds beter in de Safari-browser op de iPad. Eigenaren van de Apple-tablet zijn vooralsnog gewezen op Office Web Apps aangezien een volwaardige, native versie van Office voor hen nog altijd ontbreekt.

Microsoft rolt de update van Office Web Apps per direct uit voor gebruikers van SkyDrive en Office 365. De toevoeging van de nieuwe functionaliteit kan enkele dagen duren.

Office Web Apps nog eenmaal uitgelegd: