Het lange wachten voor iPad-gebruikers op het draaien van Microsofts kantoorsoftwarepakker Office duurt voort. Op het Gartner Symposium in Florida beantwoordde aftredend CEO Steve Ballmer een aantal vragen over Office op de populaire tablet van zijn concurrent. Uit zijn antwoorden blijkt dat Microsoft wel degelijk met een iPad-versie komt, zij het dat zijn bedrijf eerst zelf een touchinterface wil bouwen voor Office.

De bouw van deze touchvriendelijke Office-versie voor allereerst Windows is al in gang gezet, bevestigt Ballmer tegenover The Verge. “De iPad wordt opgepikt wanneer er de touch-first user interface die nu gebouwd wordt af is”, aldus de binnenkort ex-CEO van Microsoft. Of vervolgens ook andere platforms aan de beurt zijn, vertelde hij niet.

Klik voor groot

In juni verscheen de eerste officiële iPhone-applicatie van Office. Daarvoor moeten gebruikers wel verplicht een Office 365-abonnement afnemen (vanaf 10 euro per maand). Via de SkyDrive-cloud kunnen zij dan documenten synchroniseren, aanmaken en bekijken. De iPad-versie volgt dus spoedig. In de tussentijd wijzen wij op andere kantoorsoftwaremakers, die ook niet stil hebben gestaan.