Volgens de initiatiefnemers van Ogrish.com, waar afbeeldingen en video's van ongelukken en moorden worden getoond, is de site geblokkeerd op verzoek van Jugendschutz.net, een Duitse organisatie die het web kindvriendelijk wil maken. Het verzoek werd gedaan aan Level3 in de VS omdat daar de server van Ogrish.com staat.

Doordat Level3 de site blokkeert, is Ogrish.com niet te bereiken voor internetters wiens provider is aangesloten op het netwerk van Level3. Bij Level3 in Nederland is echter niets bekend over een blokkade. "Dit is iets wat vanuit de VS wordt geco├Ârdineerd, daar hebben wij niets mee te maken", aldus een Nederlandse woordvoerder.

Door de blokkade zou Ogrish.com voor een onbekend aantal internetters in verscheidene Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk en Polen, niet bereikbaar zijn.

De initiatiefnemers van Ogrish.com zijn niet blij met de actie "Alles wat op Ogrish.com staat, komt uit het alledaagse leven. Het is de grimmige werkelijkheid die op een objectieve manier wordt gepresenteerd", aldus een verklaring op de eigen site.

De makers van Ogrish.com beloven stappen te ondernemen tegen deze 'belachelijke actie'. De site roept internetters op om klachten over de blokkade te mailen naar [email protected]