The Old Reader kon eerst de toestroom aan gebruikers van Google Reader niet goed aan. De online RSS-lezer heeft nu zijn team en capaciteit uitgebreid, meldt het in een blogpost. Daarbij heeft het ook een nieuwe bedrijfsentiteit opgezet in de Verenigde Staten.

Groei zoeken, migreren en downtime

De nieuwe opzet en het bijbehorende team omvatten ook de oorspronkelijke ontwikkelaars, stelt nieuwkomer Ben Wolf. Hij zou de eigenaar zijn van Big Data-bedrijf Levee Labs, wat nu het Google Reader-alternatief in handen zou hebben, meldt de Britse ICT-nieuwssite The Register. Wolf belooft dat 'The New Old Reader' nu blijft zoals het is. Alle functionaliteit blijft behouden en de dienst blijft open voor het publiek.

Niet alleen dat, maar de RSS-lezer gaat actief nieuwe gebruikers aantrekken. "Om deze verbeteringen te faciliteren, gaan we The Old Reader overzetten naar een top tier hosting-faciliteit in de VS." Die migratie vindt deze week plaats en zal tot enige downtime leiden, meldt Wolf die daarvoor excuses aanbiedt. Hij spiegelt wel voor dat de dienst hierdoor veel meer servers krijgt, netwerkverbindingen die wel tien keer sneller zijn, en stabiliteit voor de langere termijn.

Vluchtelingen versus harde kern

Eind vorige maand had The Old Reader juist besloten om alle nieuwe gebruikers eruit te gooien. Iedereen die na 13 maart een account had aangemaakt, zou worden afgesloten. Dat was de datum waarop Google bekendmaakte dat het de stekker ging trekken uit zijn RSS-lezer Google Reader. Het alternatief The Old Reader zou dan alleen voor de harde kern bestemd zijn: de makers zelf en "de mensen die zich bewust hebben aangemeld bij The Old Reader in plaats van de mensen die simpelweg op zoek waren naar een vervanger voor Google Reader".