De handel met voorwetenschap zou in 1999, bij de beursgang van het telecombedrijf, hebben plaatsgevonden. Het OM heeft woensdag verscheidene verdachten voor verhoor aangehouden.

Een van de verdachten is volgens diverse media de voorzitter van de raad van commissarissen, Leo van Doorne. De 45-jarige Van Doorne is sinds december 1995 lid van de raad van commissarissen van Versatel.

Het OM vermoedt ook dat er sprake is van oplichting. Betrokkenen verklaren tegenover Het Financieele Dagblad dat het gaat om investeringsmaatschappij Nesbic. Nesbic was in 1999 grootaandeelhouder van het telecombedrijf. Van Doorne was van 1996 tot 2001 managing director bij Nesbic.

Woensdagmiddag werd de handel in het aandeel Versatel stilgelegd. 's Avonds bracht het telecombedrijf een zesregelig persbericht uit. Versatel benadrukt daarin dat het bedrijf zelf geen onderwerp is van onderzoek. Wel heeft Versatel stukken ter beschikking gesteld aan het OM.

Aan het begin van donderdagmiddag heeft Versatel bekendgemaakt dat Van Doorne zijn taken als president-commissaris voorlopig heeft neergelegd. Hij is teruggetreden voor de duur van het onderzoek. Hans Huber neemt zijn taken voorlopig waar.