Dat heeft minister Piet Hein Donner (Justitie) geantwoord op kamervragen van Kees van der Staaij (SGP) en Frans de Nerée tot Babberich (CDA), zo meldt het ANP. De kamerleden ergeren zich aan de antisemitische uitingen op Stormfront.

Stormfront is een webforum dat populair is onder rechtsextremisten. De site wordt in de Verenigde Staten gehost. Nederlanders en Vlamingen zijn actief op de afdeling 'Stormfront Nederland & Vlaanderen'.

Het CDA en SGP willen dat Donner de Amerikaanse autoriteiten vraagt om uit te zoeken welke Nederlanders strafbare uitingen doen op Stormfront. Ook willen de partijen dat de site wordt geblokkeerd 'in het kader van de bestrijding van het antisemitisme'.

Op Stormfront reageren de bezoekers verontwaardigd op de kamervragen van SGP en CDA. Volgens één van de Stormfront-bezoekers, een zekere 'Cicero', is de SGP de 'lakei van het joodendom, dat een intrinsiek kwaadaardige entiteit is'. "Ik daag de SGP uit om over joodendom (sic!) en andere zaken hier te komen discussiëren", schrijft de bezoeker uit 'Groot-Brabant'.

Polinco

Het is niet voor het eerst dat Tweede-Kamerleden Donner vragen om extreemrechtse sites die in het buitenland worden gehost, aan te pakken. In 2002 drong het PvdA-kamerlid Peter Rehwinkel er bij Justitie op aan om Polinco aan te pakken.

Polinco was destijds een van de bekendste Nederlandse online verzamelplaatsen voor rechtse en extreemrechtse figuren. Onder meer het Rotterdamse raadslid Michiel Smit hing er rond en verwierf enige bekendheid met zijn uitspraak 'er is maar één ding erger dan een neger, en dat is een blanke neger'.