Dat bericht Het Financieele Dagblad op basis van gesprekken met betrokkenen. De verdachte transactie vond kort voor de beursgang van Versatel in 1999 plaats.

Volgens de bronnen van Het Financieel Dagblad onderzoekt het openbaar ministerie (OM) de verkoop van een pakket Versatel-aandelen door participatiemaatschappij Nesbic aan Dinvest.

Nesbic was in 1999 grootaandeelhouder van Versatel. Dinvest is een investeringsmaatschappij van de broers Mark en Pieter Diks, oprichters van Beter Bed. Mark Diks bevestigt tegenover het Financieele Dagblad dat Dinvest 'in het voortraject van de beursgang' Versatel-aandelen heeft gekocht.

Het vermoeden is dat Dinvest de aandelen Versatel kocht voor een lager bedrag dan de uitgifteprijs van tien euro. Opmerkelijk is daarbij dat enkele partners in Nesbic volgens Het Financieele Dagblad ook een belang hadden in Dinvest. Eén van hen zou Leo van Doorne zijn. Hij was van 1996 tot 2001 managing director bij Nesbic.

Van Doorne werd vorige week aangehouden voor ondervraging. Daarop legde hij zijn functie als president-commissaris van Versatel voor de duur van het onderzoek neer. Hans Huber neemt zijn taken voorlopig waar.

Ook andere partners en medewerkers van Nesbic zouden zijn verhoord.