Het Openbaar Ministerie wil dat de rechter opnieuw een oordeelt velt over de vraag of de beheerders van de p2p-sites schuldig zijn aan deelname aan een criminele organisatie. Verder hoopt het OM dat alsnog bewezen kan worden dat de verdachten medeplichtig zijn aan het schenden van het auteursrecht.

Op 25 juli sprak een rechter in Rotterdam vijf beheerders van Releases4u en Shareconnector en hun hostingprovider grotendeels vrij wegens gebrek aan bewijs. Wel kregen twee sitebeheerders en de eigenaar van de hostingprovider een boete van 250 euro voor het uploaden van een aantal auteursrechtelijk beschermde werken.

Eerder eiste het Openbaar Ministerie tegen de vijf beheerders een boete van 5000 euro of honderd dagen celstraf, plus een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.

De twee p2p-sites zijn in 2004 herhaaldelijk gesommeerd om hun activiteiten te staken. Auteursrechtenorganisatie Brein deed vervolgens aangifte bij de FIOD-ECD. Eind 2004 werden tien personen aangehouden van wie er vijf nu terecht staan.