Internetondernemer Jakub Sernets biedt Page.nl op de advertentiesite Speurders aan voor tienduizend euro. "Page is het Engelse woord voor pagina en heeft talloze mogelijkheden", zo schrijft hij.

Sernets heeft het domein eerst aan Kimberly-Clark (KC) aangeboden, het bedrijf dat bekend is van merken als Page, Kleenex, Huggies en Kotex. "Zo was dat met de rechtszaak ook afgesproken. Maar zij wilden er niet meer voor geven dan 8850 euro." Een 'bespottelijke prijs' volgens Sernets, omdat hij daarmee nauwelijks de kosten van de advocaat kan opbrengen.

Page.nl was in 2002 onderwerp van een rechtszaak. Kimberly-Clark eiste via een kort geding het recht op de domeinnaam op. De domeinnaam was op dat moment eigendom van het bedrijf Cybernet Activities van Sernets. Hij won de zaak omdat het adres werd gebruikt als zoekportal, aldus de rechter destijds. Ook in hoger beroep werd bepaald dat Sernets zijn domeinnaam mocht houden.

Nu wil Sernets van het domein af omdat 'hij de bedrijfspolicy heeft veranderd'. "We hadden hiervoor een fulltime programmeur in dienst die de site bijhield. Die is nu vertrokken. En als je zo'n site wilt onderhouden, moet je er iemand continu op zetten."

Te veel

Ron Priem, woordvoerder van Page, laat weten dat hij het erg jammer vindt dat KC geen akkoord met Sernets heeft bereikt. "We willen die domeinnaam heel graag hebben, maar tienduizend euro is gewoon teveel", aldus Priem.

Volgens Kimberly-Clark staan de kosten nu niet in verhouding met de bedoelingen van de site. "We zouden er niets op willen verkopen, maar alleen service verlenen en de naam uitdragen." Nu doet het bedrijf dat onder meer op Pagepuppy.nl.

Sernets wilde het webadres aanvankelijk voor meer dan 50.000 euro aan KC verkopen. "Uiteindelijk daalde de prijs wel, maar het bleef hoger dan de tienduizend dollar die we ervoor over hadden", aldus Priem.