De omzet uit Google Play groeit razendsnel in de richting van de lucratieve aantallen van die van de Apple Store. Dat schrijft Mashable op basis van cijfers van App Annie, een bedrijf dat de markt voor apps analyseert. Ondanks de enorme groei van Android-apps blijft er nog een substantieel gat met de totale omzet aan iOS-apps.

“Maar dat gat krimpt elke maand", zegt Bertrand Schmidt, de directeur van App Annie. De cijfers over de gratis downloads zijn lager: daar is de groei op Android 48 procent, bij iOS slechts 3,3 procent in een jaar tijd.

Zynga op beide platforms grootverdiener

App Annie heeft tevens de top 10 van grootverdieners onder de app-makers gepubliceerd. Bij Apple zijn dat onder meer de (game)uitgevers Electronic Arts, Zynga, Gamevil, Apple zelf, GungHo en Kabam, op Android onder meer Gameloft, WeMade en Gree, maar ook GungHo, Zynga en Gamevil.

Op het Google-platform wordt het meeste geld verdiend in Japan, gevolgd door de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Op iOS leidt de Verenigde Staten de dans voor Japan en het Verenigd Koninkrijk.