Ebay sloot het eerste kwartaal af met een omzet van 1,4 miljard dollar. Dat is 35 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst kwam echter lager uit doordat er een nieuwe rekenmethode is gehanteerd waardoor de winst 58,3 miljoen dollar lager is uitgevallen.

In het eerste kwartaal behaalde Ebay een winst van 248,3 miljoen dollar, tegen 256,3 miljoen dollar een jaar eerder. Desondanks kwamen de resultaten overeen met de verwachting van analisten. Op proforma basis steeg de winst wel met 24 procent tot 342,9 miljoen dollar.

Het aantal Ebay-gebruikers is in een jaar tijd met 31 procent gegroeid tot bijna 193 miljoen. Het aantal actieve gebruikers staat nu op 75,4 miljoen, 25 procent meer dan een jaar eerder.

De omzet van Paypal is in een jaar tijd gestegen met 44 procent tot 335,1 miljoen dollar. Het Ebay-onderdeel Skype deed het 42 procent beter dan vorig jaar en sloot het kwartaal af met een omzet van 35,2 miljoen dollar.

Ebay introduceert volgende week de nieuwe formule Ebay Express, waarbij producten tegen een vaste prijs worden verkocht, zo kondigde Ebay-topvrouw Meg Whitman bij de presentatie van de cijfers aan.