De onderneming zag in het eerste kwartaal de omzet nog wel met 6 procent stijgen in vergelijking met een jaar eerder, maar ten opzichte van de laatste drie maanden van vorig jaar was er sprake van een daling. De omzet daalde naar 5,51 miljard dollar, 3 procent lager vergeleken met het vierde kwartaal van vorig jaar. Het is de eerste keer sinds Google in 2003 begon met het openbaar maken van cijfers.

Het bedrijf ziet de inkomsten uit advertenties dalen. De inkomsten uit het 'Google Network', sites die gebruikmaken van het advertentieprogramma AdSense, daalden vergeleken met een kwartaal eerder met 3 procent. Ook de opbrengsten uit de zoekmachine namen met dat percentage af.

Android

Toch zegt Google nog altijd te profiteren van de verschuiving van mediaconsumptie naar internet. Het bedrijf noteerde vergeleken met vorig jaar 17 procent meer clicks van internetgebruikers op advertenties die Google heeft geplaatst.

Google-ceo Eric Schmidt is hoopvol voor de toekomst. Zo voorspelt hij een goed jaar voor Android, het mobiele OS van het bedrijf. Hij zegt dat er een "significant aantal" nieuwe producten met Android op de markt zal komen dit jaar. Ook benadrukte hij dat het niet zozeer Google is die Android pusht als OS voor netbooks, maar eerder bedrijven zelf.