De winst van de zoekgigant bedroeg in het tweede kwartaal 925 miljoen dollar. De websites die in handen zijn van Google waren goed voor 64 procent van de totale omzet dit kwartaal. Samen genereerden ze 2,49 miljard dollar omzet. Omzet die behaald werd buiten de Verenigde Staten bedroeg 1,84 miljard dollar, een groei van 42 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De zoekgigant is verheugd over de internationale expansie. "Wij zullen internationale investeringen blijven doen en we plukken de vruchten van deze strategie", zegt George Reyes, financieel directeur van Google, in een conference call. Vooral in Europa waar Spanje, Italië en Frankrijk de kar trekken doet Google het goed, maar ook Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn verantwoordelijk voor een aanzienlijk aandeel in de omzet.

Google-topman Eric Schmidt stelt dat de ruzie met Ebay geen invloed heeft gehad op de cijfers. In juni besloot Ebay om zijn Google Adwords-campagnes in de Verenigde Staten in te trekken. De internetveiling is uiteindelijk wel weer campagnes gestart bij Adsense, maar niet meer op grote schaal. "Wij hebben geen impact gezien van de veranderingen waarvan Ebay zegt dat het die heeft gemaakt", aldus Schmidt.