Sinds de economie zich in 2004 heeft hersteld groeit de omzet van de computerbranche sterker dan gemiddeld in de zakelijke dienstverlening. De computerbranche ervaart de krapte op de arbeidsmarkt echter als een groeiend probleem.

De omzet in de computerbranche nam na eerdere tegenvallende groei het afgelopen kwartaal weer sterk toe. De omzet was 10 procent hoger in het tweede kwartaal van 2008 dan in dezelfde periode een jaar eerder. De groei van de totale zakelijke dienstverlening bedroeg in het tweede kwartaal 8,3 procent. Samen met de uitzendbranche zijn computerbedrijven de voornaamste aanjagers van economische groei in de zakelijke dienstverlening, constateert het CBS.

13.000 vacatures

Voor computerservicebedrijven vormt de krapte op de arbeidsmarkt een groeiend probleem. Ruim 13.000 vacatures stonden aan het eind van het tweede kwartaal van 2008 nog open. Twee derde van de ondernemers in de computerbranche geeft aan dat het personeelstekort hun zakelijke activiteit belemmert, terwijl in 2004 vrijwel geen enkele ondernemer dit als een probleem zag.