T-Mobile Nederland sloot het tweede kwartaal af met een omzet van 267 miljoen euro. Dat is precies evenveel als in dezelfde periode in 2004. Vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar is het wel een stijging van 4,3 procent. De gemiddelde omzet per klant, ook wel arpu genoemd, bedroeg in het tweede kwartaal 37 euro. Dit is gelijk met de arpu in het tweede kwartaal vorig jaar.

De kwartaalwinst voor rente, afschrijvingen en belastingen (ebitda) kwam uit op 34 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 37 miljoen euro. Ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar is het een verbetering van ruim 30 procent.

T-Mobile constateert in Nederland dat steeds meer zakelijke klanten interesse krijgen in mobiel internet. De telecomaanbieder komt nog dit jaar met een nieuwe formule voor mobiel internet naar Nederland. De operator heeft inmiddels dit web'n'walk-concept geïntroduceerd in Duitsland en Oostenrijk. Later dit jaar worden daar Nederland, Groot-Brittannië en Tsjechië aan toegevoegd.

Vierde

T-Mobile heeft in een jaar tijd het aantal gebruikers met 1,2 procent zien stijgen tot 2,25 miljoen. Het is daarmee de vierde telecomoperator in Nederland. Telfort heeft er naar eigen zeggen ruim 2,4 miljoen.