In het derde kwartaal is de omzet met 10 procent gegroeid ten opzicht van dezelfde periode van vorig jaar, tot $20,8 miljard. De Non-GAAP (Generally Accepted Accounting Principles) operationele winst bedroeg $1,2 miljard, terwijl de Non-GAAP winst per verwaterd aandeel $0,36 was, ten opzichte van $0,24 in dezelfde periode van vorig jaar.

De Non-GAAP financiële informatie over het derde kwartaal is exclusief $988 miljoen in aanpassingen na belastingen, of $0,33 per verwaterd aandeel. Dit is primair gerelateerd aan een belastingwijziging ten gevolge van HP's beslissing om in het derde en vierde kwartaal $14,5 miljard in contanten te repatriëren uit buitenlandse tegoeden. De GAAP operationele winst over het derde kwartaal bedroeg $913 miljoen. De GAAP winst per verwaterd aandeel was $0,03, ten opzichte van een winst van $0,19 per aandeel in dezelfde periode van vorig jaar.

"We hebben in het derde kwartaal goed gepresteerd, met een groei van dubbele cijfers, solide verbeteringen van onze marges in belangrijke marktsegmenten en een goede cashflow", zegt Mark Hurd, HP chief executive officer en president. "Ik ben enthousiast over wat we tot op heden al hebben bereikt. We richten ons nu op een verdere verbetering van onze prestaties."