Een groep beleggers, aangevoerd door de Britse investeringsmaatschappij Centaurus, stapte vorige week naar de Ondernemingskamer om bezwaar te maken tegen de overname van Versatel door Tele2. De groep beleggers vindt het bod van 2,20 euro per aandeel te laag.

Dinsdagmiddag deed de Ondernemingskamer uitspraak. De rechter wees de klachten van de aandeelhouders af. In een reactie stelt Versatel 'tevreden' te zijn met het vonnis van de Ondernemingskamer. Het besluit van de Ondernemingskamer betekent dat Versatel donderdag de geplande buitengewone aandeelhoudersvergadering kan houden.

Tele2 dreigde vorige week de overname van Versatel helemaal af te gelasten als de Ondernemingskamer zich gevoelig zou tonen voor de klachten van de ontevreden aandeelhouders.

De aandeelhouders vermoeden dat Talpa Capital, het beleggingsvehikel van John de Mol, bevoordeeld is bij de overname. Ook zijn zij ontevreden over de verkoop van het Duitse deel van Versatel aan de investeringsmaatschappij Apax. Zij hadden liever een veiling gezien van de Duitse bezittingen van Versatel.

De Vereniging Effectenbezitters (VEB) en het eerder opgerichte TeleNee hadden zich bij de bezwaren van Centaurus aangesloten. In totaal hebben de ontevreden aandeelhouders 17 procent van de aandelen Versatel in handen.