De reorganisatie is bedoeld om het aantal 'overlappende verantwoordelijkheden' terug te brengen en een toekomstvisie voor het bedrijf te ontwikkelen, zo schrijft The Wall Street Journal.

De memo over de mogelijke reorganisatie, die in totaal vier pagina's lang is, is afkomstig van Brad Garlinghouse, een vice-president binnen Yahoo. In de notitie schrijft hij dat Yahoo zijn divisies die elkaar qua werkzaamheden overlappen, wil samenvoegen. "We kunnen efficiënter zijn met minder mensen", zo schrijft Garlinghouse.

Het internetbedrijf zegt zich verder te willen richten op drie kernpunten. Dat zijn het geld verdienen met de zoekmachine, uitbreiding van andere advertentievormen en -formaten en meer doen met opkomende markten waaronder community-sites, video en mobiel.

Bij Yahoo werken nu ongeveer 9800 mensen fulltime. Als de plannen worden uitgevoerd, zou dat betekenen dat 15 tot 20 procent van de werknemers zijn baan verliest.

Yahoo maakte vorige maand nog tegenvallende omzetcijfers bekend. De omzet was met 38 procent gedaald tot het laagste niveau van de afgelopen vier jaar. Het lukt Yahoo niet om te profiteren van het stijgend aantal adverteerders waarvan sites als Google.com, Myspace.com en Youtube.com wel profiteren.

Alleen dit jaar al heeft het aandeel Yahoo 31 procent van zijn waarde verloren.