Op de website Alcoholdebaas.nl probeert Tactus, een instelling voor verslavingszorg, moeilijk bereikbare probleemdrinkers te helpen. Het gaat hierbij voornamelijk om vrouwen en werkenden. Het aantal aanmeldingen online van deze twee groepen is tweemaal zo groot als bij de gebruikelijke persoonlijke aanmeldingen.

De eerste behandelresultaten stemmen de instelling positief. De eerste deelnemers die de behandeling hebben afgerond drinken gemiddeld elf glazen alcohol per week ten opzichte van de 41 glazen voor de behandeling begon. Hierdoor nemen gezondheidsproblemen af.

De anonieme internetbehandeling is gratis en duurt drie maanden. Gedurende deze periode is er twee keer per week contact tussen de drinker en de hulpverlener. Dit contact bestaat uit opdrachten en berichten. Dit alles vormt een online dossier dat de cliënt kan inzien.

Door de website worden zorgen over het gebruik van alcohol omgezet in actie, zo stelt Tactus. De psychische klachten hangen vaak samen met lichamelijke problemen, zoals maag- en darmklachten of seksuele problemen.