Keeno heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van branchegenoot Emmys over de overname van alle aandelen in Emmys. In de markt van online dvd-verhuur is momenteel sprake van een versnelde consolidatie, zo stelt Keeno.

Keeno, naar eigen zeggen de grootste speler in deze markt, vergroot met de acquisitie zijn klantenbasis. Het bedrijf test momenteel met een aantal partners (waaronder Essent Kabelcom) een volledig digitaal filmdownloadplatform in Kenniswijk bij Eindhoven. Dit geeft volgens Keeno consumenten in de toekomst de keuze of ze de dvd per post willen ontvangen of de film willen downloaden.

Volgens Oscar van Dijk, directeur van Keeno, is het huidige prijsniveau in de online dvd-verhuurmarkt zodanig laag dat het voor kleinere marktpartijen vrijwel onmogelijk is om zonder verlies een goed serviceniveau te blijven handhaven.

Ivar Gribnau, directeur Emmys, toont zich ingenomen met de overname. Klanten van Emmys zullen volgens hem profiteren van het ruimtere aanbod aan dvd's en de volgens hem 'superieure dienstverlening'.

Emmys zal zo snel mogelijk worden geïntegreerd in Keeno. Over de transactie worden geen verdere mededelingen gedaan.