Bij Unibet kan er op verschillende zaken gewed worden, maar nu dus ook op de verkiezingsopkomst. Het aanbod is opmerkelijk, gezien het feit dat aanbieden van kansspelen via internet zonder vergunning op grond van de Wet op de kansspelen verboden is.

Unibet heeft geen vergunning in Nederland, zo stelt Ruud Verdellen van Unibet tegenover Webwereld. Wel heeft het kantoor voor de Europese Unie, Engeland en Malta vergunningen. Een aparte Nederlandse vergunning zou volgens Verdellen niet nodig moeten zijn. Op dit moment loopt er nog een hoger beroep in Nederland. In afwachting daarvan gaat het kantoor gewoon door met het aanbieden van online gokjes aan Nederlanders.

Naast onder meer voetbal is nu ook het gokken op de verkiezingen mogelijk. Zo wordt politiek weer leuk, denkt Unibet. "Door weddenschappen te koppelen aan verkiezingen wordt de betrokkenheid van de burger bij het wel en wee in zijn gemeente iets groter", zo tekent Bright op uit de mond van Ruud Verdellen van Unibet.

Hetzelfde Unibet keerde overigens vorige week nog een prijs uit van 100.000 euro aan een 42-jarige inwoner van Maarssenbroek. Het zou gaan om de grootste online prijs die ooit in Nederland is uitgekeerd. De Maarssenbroeker deed mee aan het digitale krasspel Trixx.