De vraag is of het lid van Huis van Afgevaardigden die het voorstel heeft ingediend - de Democraat John Conyers (Michigan) - de handen op elkaar krijgt voor zijn voorstel.

Het Congres heeft sinds 1998 bij herhaling gestemd vóór een verbod op online gokken. Meningsverschillen over de definitie van online gokken en over uitzonderingsregels hebben er echter voor gezorgd dat het Congres nog altijd geen wet naar de president heeft kunnen sturen.

Conyers stelt nu voor om internetgokken te legaliseren in staten die bereid zijn om toezicht te houden op en belasting te innen bij de snel groeiende bedrijfstak, zo bericht The Wall Street Journal.

Naar schatting gaat er dit jaar wereldwijd meer dan 6 miljard dollar om in de online gokindustrie. Een groot deel daarvan is afkomstig van Amerikaanse gokkers, maar de Amerikaanse overheid ziet er geen cent van terug.

De gokindustrie juicht het voorstel van Conyers toe. Diverse online casino's zijn op basis van een uit 1961 stammende wet die het gokken via de telefoon regelt, vervolgd wegens het aanbieden van gokdiensten aan Amerikanen. Veel goksites blokkeren daarom de toegang tot hun sites voor Amerikanen.

Door het voorstel van Conyers zouden de goksites alleen nog maar toegang moeten blokkeren vanuit de staten waar een online-gokverbod bestaat. Andere leden van het Huis van Afgevaardigden betwijfelen of dat technisch mogelijk is.