Meteen tientallen bezwerende telefoontjes van vrienden en kennissen. Dat was geweest, geld verdienen met internet. Gouden bergen werden er beloofd, maar ik zou er aan onderdoor gaan. "Oh, en WebWereld dan, die betalen me wel mooi iedere keer voor die radeloze kutcolumns van me." Ja, nee, dat was gerommel in de marge. Als ik echt serieus geld wilde verdienen kon ik het schudden.

Ze kenden mijn plan niet. Ik wilde online hutspot gaan verkopen. Waarom niet? Winter voor de deur, heel Nederland te belazerd om zelf een paar ingrediënten door elkaar te mengen. Gat in de markt. Ik moest ergens een paar heroïnehoertjes vinden die in de avonduren, als kleine bijverdienste, hutspot voor me kookten en distribueerden. Hadden ze het ook eens warm. Ik werd steeds enthousiaster. Boerenkool, kon ook, waarom niet. Stampot online, maar dan een andere naam, iets pakkender. The Hut Spot, misschien was dat iets. Boer en Kool was meteen weer zo'n tweemaandelijks vaktijdschrift voor leerlingen van de land- en tuinbouwschool. Ik wilde eigenlijk ook meteen maar de internationale markt op. www.hutspot.com leek me wel wat. Die yanks zouden te gek gaan op mijn gepureerde winterpeen.

Fuck. Domeinnaam was bezet. Eigendom van centralname.com. Lekker dan. De kleine ondernemer werd weer eens dwarsgezeten. Iets anders verzinnen dan maar. Wanhopige mensen, daar viel ook genoeg aan te verdienen. Ik zette wat foto's van Adam Curry op mijn site, met die rare getoupeerde bos powerrockers haar op zijn knar en dan konden mensen zien dat je er niet zo achterlijk uit kon zien of er was toch nog een plaats voor je op deze wereld. wanhopig.nl werd het.

Ook al bezet. Brandjes & van Wessel brachten onder deze domeinnaam verzekeringen en dure adviezen aan de man.

Wat nu? Die heroïne hoertjes waar ik al wat contacten mee had gelegd, die kon ik misschien online laten chatten over heroïne. Was volgens mij een enorme behoefte aan nu methadon en crack helemaal de bom waren. Nostalgisch lullen over heroïne, het kon weer helemaal Snel heroine.nl scoren.

Weer mis. BliXem Internet Services was me voor geweest. Ik kon de domeinnaam kopen voor een bedrag waar ik net zo goed een ons onversneden cocaïne voor kon kopen. Cocaïne dan maar. Namen zat voor die site. De Sniff-Inn. Nose Job. Het Tussenschot. Fool in the Mirror. Koop bij Ko je Caine. Ik leek Seth Gaaikema wel, zo geïnspireerd was ik. Even cocaine.nl registreren.

Man man, weer bezet! Ik kwam steeds net te laat.. De oplossing lag voor de hand. Zelf slim domeinnamen scoren. In de toekomst kijken en dan handig inkopen. Daarom deze column. U hebt de eerste keus. Een kleine greep uit het aanbod: pausisdood.nl, bachelorpleegtzelfmoord.nl, adamiskaal.nl , frankdeboerzoektwerk.nl, metpattybrardgeneukt.nl, schotlandwint.nl, jamaizoektwerk.nl, flodder12.nl, albertverlindenzitineenverkeerdlichaam.nl, fritsbarendmeldpunt.nl, ratelbreedband.nl en nooitmeerarm.nl