- Een paar jaar geleden struikelden nogal wat deelnemers aan het Groot Dictee over het woord Cisterciënzer. Nu kun je kennismaken met deze katholieke monnikengemeenschap, die deel uitmaakt van de Orde der Cisterciënzers van de Strikte Observantie (OCSO). Je kunt de abdij Sion in de buurt van Deventer zowel lijfelijk als op het internet bezoeken.
http://www.abdijsion.nl - "Door al de aandacht omtrent de 'drijfjacht' hebben we besloten tijdelijk ons eerste spel Dear Hunter weer online te zetten. Speel het nu door op de link hieronder te klikken. Het spel is 200 Kb, dus laden kan even duren", aldus prijst TwiLite computergraphics het spel, "waarin de dieren laten zien dat ze lang niet zo weerloos zijn als de mensen denken" aan.
http://www.twilite.nl - De vooral gezellige Joop Braakhekke teistert al vele jaren de vaderlandse beeldbuis. Nu heeft JFB, jawel, de site van zijn restaurant Le Garage op het wereldwijde web geparkeerd. Joop, pardon JFB, noemt zijn culinaire strapatsen de 'kitchen of the world'.
http://www.diningcity.nl/legarage/nl/index.html - Terwijl het hele land is uitgerust met comfortabele bioscopen, denken ze op Terschelling dat je eerst op de boot stapt of een fors stukje gaat wadlopen om in de open lucht naar films te gaan zitten kijken. Enfin, je hebt nog tot 30 juli de tijd om te beslissen of je het Terschelling Openlucht Filmfestival 2001 (TOF 2001) gaat bezoeken. Als je naar de webhalte van dit evenement surft, kun je zien hoe het er vorig jaar aan toe ging. Overigens wordt TOF onder andere gesponsord door een grote brouwerij, dat zit dus wel snor.
http://www.tof.nu - Voor Cyber Kids:
Op de webhalte van juffrouw Ilona staan de liedjes en versjes die de kinderen van haar klas dit schooljaar hebben geleerd centraal. De beer Flip verzorgt ook een deel van de site. Hij schrijft regelmatig in zijn dagboek. Het is nu zelfs mogelijk contact met hem te hebben via deze webhalte.
http://home.planet.nl/~juffrouw.ilona