Op de wegmetdestichting-site hebben inmiddels 31 mensen de petitie ondertekend. "Kort gezegd zijn wij het volkomen oneens met de werkwijze van Stichting de Thuiskopie", schrijft Schimmel op zijn site. "Natuurlijk vinden wij dat de artiesten voor hun werk gecompenseerd moeten worden. Laat dat duidelijk zijn. Maar om dan maar lukraak beschrijfbare media te gaan belasten met onevenredig hoge bedragen is gewoon belachelijk." Schimmel: "Deze petitie zal worden overhandigd aan het Ministerie van Justitie."

Okke Delfos Visser van de Stichting Thuiskopie: "Vooralsnog vind ik niets van deze actie, want ik ben er niet mee bekend." Op de petitie-website wordt er verwezen naar publicaties in het tijdschrift PC Active. Deze heeft inmiddels enkele artikelen gepubliceerd omtrent de werkwijze van Stichting Thuiskopie en vermeende misstanden van die werkwijze.

Allerlaatste stap

Delfos Visser: "In PC Active zijn feitelijke onjuistheden gepubliceerd en is er geen wederhoor gepleegd. De redacteur en hoofdredacteur zijn ons voortdurend aan het zwart maken. Een gang naar de rechter maken we liever niet: dat is de allerlaatste stap."

Auteur van de artikelen, freelance journalist Gerrit Jan Groothedde, is verbaasd over de uitspraken van Delfos Visser: "Een opmerkelijk statement. Feitelijk heeft Hester Wijminga van Stichting de Thuiskopie mij hoogstpersoonlijk een e-mail gestuurd, in antwoord op een vraag van mij. De tekst van deze mail heb ik integraal en zonder één letter te wijzigen in mijn artikel opgenomen."

Incourante partij

Groothedde heeft tijdens het schrijven nagevraagd bij de stichting of het waar is dat zij in beslag genomen partijen blanco media te koop hebben aangeboden aan marktpartijen. Hester Wijminga van de stichting schrijft in de mail: "Uw informatie dat Stichting de Thuiskopie zich heeft georiënteerd op de mogelijkheden om een in beslag genomen partij blanco dragers aan marktpartijen te verkopen, is correct. Er bleek hiervoor echter geen belangstelling te bestaan, aangezien het een incourante partij dragers betrof."

De auteur is dan ook niet onder de indruk van de uitspraken: "We zijn al eens bij de stichting op bezoek geweest. Diverse juristen daar hebben ons geprobeerd te intimideren. De beschuldiging dat wij feitelijke onjuistheden publiceren en geen wederhoor plegen, geeft al aan dat ze een gebrek aan argumenten hebben. Ik zal dus zeker niet stoppen met deze artikelenserie."