Een voorbeeld hiervan is het bedrijf Monsanto, dat het gebruik van genetisch gemanipuleerd voedsel probeert te bevorderen. De pr-manager van Monsanto maakte enkele filmpjes van boeren die genetisch gemanipuleerd voedsel verbouwen.

Vervolgens werden de filmpjes op de bedrijfssite geplaatst. Momenteel wordt de site door meer dan 15.000 mensen per maand bezocht. Het is de bedoeling dat het aantal bezoekers stijgt tot 200.000 per maand.

Ook Sun Microsystems zag het aantal pageviews in 2003 flink stijgen na het posten van videocontent op de website, zo schrijft The Wall Street Journal. Het aantal pageviews op de site van Sun Microsystems steeg van 12.000 in augustus 2003, naar 42.000 in december 2003.

'De meeste bedrijven hebben vorig jaar pas echt de voordelen van online videocontent ontdekt. Vorig jaar hebben wij dan ook een enorme groei waargenomen in het gebruik hiervan', aldus Colin Dixon, analist van onderzoeksbureau de Diffusion Group.

Dat online video enorm populair is, blijkt ook uit het succes van videowebsite Youtube, die in 2006 door Google werd overgenomen voor een bedrag van 1,65 miljard dollar.