RecordTV wordt beschuldigd van vermenigvuldiging en uitzending van televisieprogramma's en films via het internet zonder toestemming, merknaam schending, oneerlijke concurrentie en overtreding van de kabel en televisie wetgeving. De studio's eisen per gekopieerd en verspreid materiaal 150.000 dollar en het sluiten van de site.

De Amerikaanse film- en televisiestudio's worden gesteund door de machtige Motion Picture Association of America (MPAA). In februari spande de MPAA een soortgelijke zaak aan tegen ICraveTV.com. Dit resulteerde in het offline gaan van deze site.

RecordTV is een soort videorecorder op internet. Televisieshows worden opgenomen en kunnen later, kosteloos, worden teruggekeken. Vanwege het videorecorder principe is maker David Simon zich van geen kwaad bewust. Het opnemen van films- en tv-uitzendingen en het terugkijken daarvan voor eigen gebruik is niet illegaal, aldus Simon. Welke stappen hij tegen de rechtszaak gaat ondernemen, weet hij nog niet.

Simon begon de site voor zijn kinderen, maar binnen no-time trok de site 2 miljoen bezoekers per dag. Hierdoor was de aandacht van de grote film- en televisiestudio's snel getrokken.

De site van RecordTV is niet meer volledig bereikbaar. "This site is currently down.", valt er te lezen. Een account kan nog wel aangevraagd worden.

Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Walt Disney, Twentieth Century Fox, Columbia Pictures en Paramount Pictures zijn enkele studio's die de zaak hebben aangespannen.