In de bijna drie jaar dat IK-Investmentpartners eigenaar was, heeft Wehkamp diverse veranderingen ondergaan. Zo ging begint dit jaar de website op de schop, en is er een scheiding aangebracht tussen mode, wonen en elektronica.

Mede hierdoor gaat het Wehkamp.nl volgens IK goed voor de wind. In de periode maart 2007 tot maart 2008 steeg de omzet met 5% en verdubbelde het operationele resultaat. De site is goed voor 5 miljoen bezoekers per maand, die kunnen kiezen uit 55.000 artikelen. Jaarlijks verstuurt Wehkamp 5 miljoen pakketten.

Volgende fase

Kristiaan Nieuwenburg van de huidige eigenaar IK-Investmentspartners zegt dat Wehkamp een rendabele investering is geweest. 'Wehkamp staat er nu goed voor en is klaar voor de volgende fase in zijn ontwikkeling', vertelt hij.

De groep investeerders bestaat uit de huidige commissaris Ad Scheepbouwer, tevens baas van telecomgigant KPN. Daarnaast participeren Paul Nijhof en Berend van de Maat van het zittende management. Zij nemen moederbedrijf RFS Holland Holding over. De Rabobank zorgt voor de financiering. Voor welk bedrag Wehkamp van de hand gaat, is niet bekend.