In december vorig jaar lag het aantal unieke bezoekers van sites voor het eerst boven de 1 miljard, blijkt uit onderzoek van comScore. De meeste bezoeken komen uit Azië (41 procent), gevolgd door Europa (28 procent). Noord-Amerika volgt met 18 procent. In het onderzoek zijn gebruikers van 15 jaar en ouder meegenomen.

Uit de absolute aantallen blijkt dat websites 179 miljoen unieke bezoekers uit China mocht verwelkomen, gevolgd door de Verenigde Staten met 163 miljoen. Gelet op de bevolkingsaantallen betekent dit dat ongeveer 1 op de 7 Chinezen online is en de helft van de Amerikanen. Nederland neemt met bijna 12 miljoen internetters de 15e plaats in op de ranglijst, wat inhoudt dat ruim driekwart van de bevolking over internet beschikt.

Deze aantallen kunnen nnog een stuk hoger liggen. In het onderzoek zijn de gegevens van openbare computers, mobiele telefoons en PDA's niet meegenomen. Vooral in Azië en Afrika wordt er steeds meer gebruik gemaakt van internet via mobiele telefoons.

Enorme groei Facebook

De profielensite Facebook is vorig jaar enorm gegroeid. Ruim 222 miljoen bezoekers surften minstens één keer naar de site, een stijging van 127 procent.

Websites van Google zijn het populairst. Ruim driekwart van het wereldwijde internetpubliek bezocht minstens één keer een site van het bedrijf. Microsoft volgt op afstand met 64 procent.

De CEO van comScore, Amgid Abraham, verwacht dat het aantal internetgebruikers de 2 miljard passeert 'voordat we het weten'. Volgens hem wordt zou de 3 miljard nog sneller bereikt worden.