- Online muziekwinkel CDNow is nog maar tien procent waard van wat het ooit waard was. De bodem van de kas is in zicht. Per kwartaal moet 12 miljoen dollar worden bespaard aan lopende kosten. De kwartaal omzet nam met 27 toe tot 43,6 miljoen dollar, terwijl het verlies iets daalde: van 38,3 tot 37,8 miljoen dollar.

CDNow onderzoekt momenteel verschillende opties om voort te blijven bestaan. Een van de mogelijkheden is het aantrekken van een grote investeerder. Een andere is een overname door een andere partij of een fusie.

- Webwinkel Bertelsmann Online (BOL.com) heeft haar beursgang tot nader order uitgesteld. Zoals gewoonlijk de laatste tijd is de reden hiervoor: het slechte beursklimaat voor internetbedrijven. De plannen voor internationale uitbreiding zouden niet in gevaar zijn, aldus Bertelsmann.

- Dure marketingcampagnes zijn verantwoordelijk voor grote verliezen bij online boekwinkel Barnes & Noble. Het kwartaalverlies verdubbelde in een jaar tot 44,2 miljoen dollar. Goed nieuws is wel dat ook de omzet flink steeg: van 32,3 naar 78,2 miljoen dollar. Barnes & Noble heeft momenteel bijna 5 miljoen geregistreerde klanten.

- Goed nieuws komt van Expedia, de webreiswinkel van Microsoft. De kwartaalomzet nam met 184 procent toe tot 31,9 miljoen dollar. Het kwartaalverlies bedroeg 47,9 miljoen dollar. Vorig jaar was dit nog 2,7 miljoen dollar. Toch zijn analisten zeer tevreden, zij hadden een veel groter verlies verwacht.