Door een "softwarefout" konden gebruikers van Martkplaats vanaf zondagmiddag rond een uur of vier opeens urenlang geen advertenties, biedingen en favorieten meer terugvinden. Alle categorie├źn bleken leeg te zijn en via de zoekmachine was ook niks te vinden.

"Ik word gek"

Vanaf 15.52 uur stroomde het forum van Marktplaats vol met klagende gebruikers. "Zat net te zoeken op kinderkleding ,ineens was alles weg! In alle rubrieken.", schrijft 'vakantie'. "ALLES WEG!!!!!!!!!!! IK WORD GEK!!!!!!!!!", aldus '100%Lola. "Het is weer ZONDAG dan loopt hij altijd vast!", laat 'TV-specialist' weten, referend aan de eerdere problemen op Marktplaats. Om 17.36 uur meldt de administrator op het forum dat de storing is verholpen .

Een Marktplaats-woorvoerder laat weten dat er "softwareproblemen met de zoekmachine" waren. "Daardoor waren zondagmiddag niet alle advertenties vindbaar. Iemand die zocht op een blauwe BMV, kon die blauwe BMV even niet vinden via de zoekmachine, terwijl de advertentie wel aanwezig was in ons systeem." Volgens de woordvoerder was er slechts een storing bij een klein aantal mensen, al doet de lange lijst klachten op het forum anders vermoeden.

Favorieten permanent verdwenen

"De storing gebeurde bij gebruikers die op het moment van de softwarefout hun lijst met favorieten aan het updaten waren, of op dat moment inlogden op hun marktplaats-account."

Er zijn geen advertenties verloren geraakt door de storing, zegt de woordvoerder. De favorieten zijn wel permanent verdwenen bij veel gebruikers, maar daar tilt Marktplaats niet heel zwaar aan: "Het is heel vervelend maar gelukkig kunnen mensen heel gemakkelijk weer een nieuwe favorietenlijst aanmaken. Er wordt gewerkt aan een oplossing om dit in de toekomst te voorkomen."

Of de problemen ontstonden door veel traffic tegelijkertijd, zoals vorige week het geval was, durft de Marktplaats-woordvoerder niet te zeggen.