Chinese klanten van de computerfabrikant bestelden een laptop met een Intel Core Duo T2300-processor. De laptops die geleverd werden, bevatten echter T2300E-processoren. Het grootste verschil tussen de twee modellen is dat de T2300E geen ondersteuning biedt voor de virtualisatietechnologie van Intel, waarmee besturingssystemen en toepassingen op onafhankelijke partities kunnen draaien.

De T2300E is met 209 dollar ook goedkoper dan de T2300 die 241 dollar kost, volgens de Intel-website. Dell zegt dat het vergeten is het advertentiemateriaal aan te passen, waarin ten onrechte de T2300 als meegeleverde processor vermeld stond.

Dell verontschuldigde zich begin juli tegenover de klanten en beloofde het volledige aankoopbedrag terug te betalen aan gedupeerden die hun laptop wilden inruilen. Tegelijkertijd benadrukte de computerfabrikant dat de virtualisatietechnologie bedoeld is voor desktops en servers, niet voor laptops. Volgens Francis Kam, directeur klantenservice bij Dell China, biedt de T2300E klanten die geen virtualisatietechnologie nodig hebben meer dan de T2300.

Hoewel een aantal klanten genoegen nam met de excuses en het aankoopbedrag, besloten anderen naar de rechter te stappen. Vorige week stemde een Chinees gerechtshof in Xiamen in met een class-action rechtszaak tegen Dell.