Soloway hing potentieel een kwart eeuw in de nor boven het hoofd. Rechter Marsha Pechman hield de spanning erin met een zitting van maarliefst tweeënhalve dag voordat ze uiteindelijk het vonnis uitsprak.

Vroeger ging Soloway er prat op dat hij nog nooit één cent had betaald aan gedupeerden, ook al was hij meerdere malen veroordeeld in civiele processen. In dit strafproces is hem het lachen echter vergaan, zeker nu hij tegen een jarenlange celstraf aankijkt.

Berouw

Soloway bood dan ook nederig zijn excuses aan de rechter en zijn eigen familie. "Er is niemand anders dan ikzelf die schuld hiervoor draagt", aldus Soloway berouwvol.

Strafrechtelijke vervolging van spammers is zeldzaam, maar de officier van Justitie betoogde dan ook dat geen enkele voorgaande zaak in de buurt kwam van deze waar het gaat om langdurigheid en volume van spamactiviteiten en de geslepen technieken die Soloway gebruikte om zijn slachtoffers te misleiden.

Naast z'n vier jaar in de cel heeft Soloway ook nog drie jaar voorwaardelijk gekregen en zal bovendien 200 uur in dienst van de gemeenschap moeten staan als werkstraf.