Er kon gekwalificeerd worden voor FIFA 2005, Warcraft III, Halo 2 of Dead Or Alive: Ultimate. De kwalificatieronden in Almere werden gekenmerkt door verrassingen, waarbij de grote favorieten het onderspit dolven. Omnirocket had met FIFA de finale niet eens weten te halen en dynamisch duo King Tuur en Hannes moesten het afleggen tegen twee relatieve underdogs.

Bob Duijnhouwer (Dm666devil) en Bram van Eemberg (Bemsma) namen het tegen elkaar op in de finale van Dead or Alive Ultimate. Bemsma trad als overwinnaar uit het strijdperk. Robert van Kleeff (RVK) versloeg Mark Schalken (KnightS*vnX) in de finale van FIFA 2005 en beide finalisten van Warcraft III: The Frozen Throne, Manuel Schenkhuizen (4K.Grubby) en Jos Buyvoets (Zerter) kwalificeerden zich voor Singapore, nadat 4K.Grubby de finale op zijn naam mocht schrijven.

In de finale van Halo 2 ging het er hard aan toe. Arthur 'King Tuur' Vankan en Jurjen 'Hannes' Laene kwamen tegenover Sven 'champ1on' van Rooijen en Mounir 'ipz0r' Ibrahim te staan. En hoewel je kan stellen dat King Tuur en Hannes afzonderlijk betere spelers zijn, kostte het hechte teamwork van champ1on en ipz0r hen de eerste ronde. In de tweede ronde maakten King Tuur en Hannes hun verlies weer goed, maar de derde en laatste ronde werd hen teveel.