De softwareupdate voor de dvr heeft vorige week plaatsgevonden. Sinds maandagochtend kunnen ook mensen in Flevoland en Friesland video on demand krijgen.

"Deze week ronden we de uitrol van video on demand af. Abonnees in alle regio's en op alle platforms – dus de gewone mediabox, de dvr, en hd – hebben dan dus de beschikking over video on demand", stelt Ronald van der Aart, woordvoerder van UPC.

UPC-klanten met een dvr hebben een aantal maanden moeten wachten op de introductie van video on demand. Het was volgens de kabelaanbieder niet mogelijk om de sofwareupdate van de gewone mediabox te gebruiken voor de dvr. "In het verleden hebben we met hdtv de ervaring gehad dat we te snel kwamen met een platform. Daarmee snijd je jezelf in de vingers", aldus Van der Aart. "We hebben daarom bij de dvr-update gewacht tot de software stond als een huis."

Nu de softwareupdate er eindelijk is, reageren de bezoekers van het UPC-discussieforum Chelloo Underground overwegend positief. "Ik ben razend enthousiast. Wat een wonderschoon stukje techniek! Ik ben zo gelukkig als een kind", schrijft Boris.

Wel klagen enkele gebruikers dat het zappen minder snel gaat dan voorheen. "Die klacht is mij nog niet bekend", zegt Van der Aart. "Maar de komende maanden zullen we goed monitoren wat er gebeurt en of er nog klachten zijn. Op basis daarvan voeren we eventuele verbeteringen door."

Filmcatalogus

De volgende stap wordt het toevoegen van meer 'on demand' content. UPC is van plan om de filmcatalogus uit te breiden van ongeveer 350 films nu tot 500 films aan het eind van het jaar.

Ook wil de kabelaanbieder 'gemiste uitzendingen' van commerciële omroepen toevoegen. Nu zijn alleen de programma's van de Publieke Omroep op die manier beschikbaar.