Voor een nieuwe Apple Store in Haarlem zijn vacatures verschenen, meldt Nu.nl. Dat betekent dat die stad na Amsterdam en Den Haag ook een Apple Store krijgt. In Haarlem zoekt Apple onder meer een winkelchef en medewerkers van de klantenservice. Over de locatie van de winkel meldt Nu.nl nog niets.

Wel stelt een anonieme bron tegenover de site dat na Haarlem, Den Haag en Amsterdam zouden ook andere steden in Nederland aan de beurt zijn. De winkels krijgen ook een eigen Nederlandse nationale leiding.

Den Haag

Aan de winkel in de Haagse Pasage wordt nog gewerkt. Apple heeft hiervoor eind vorig jaar diverse winkels uitgekocht. In totaal zou de aankomende Apple Store in de hofstad groter worden dan de 2500 vierkante meter die de winkel in Amsterdam beslaat.

Vacatures voor personeel voor de Haagse Store werden in november gespot. Dat hoeft niet te betekenen dat de winkelopening nabij is. In het geval van de Amsterdamse winkel heeft het bijna twee jaar geduurd voordat Apple daar de deuren opende. Dit mede vanwege een grootschalige renovatie, waarvoor het rijksmonument het Hirschgebouw op de schop ging.