Het opmaakpakket voor webpagina's komt ergens in de eerste helft van 1999 op de markt, zo belooft Redmond.

FrontPage 2000 zal vooral worden verwelkomd door gebruikers die pagina's met de hand of andere programma's hebben opgemaakt: de 'eigen' HTML-code wordt bewaard en met een extra dialoogvenster vraagt FrontPage hoe de webmasters hun broncode willen hebben. Zelfs de die hards die het liefst in de broncode werken kunnen via een grafische interface snel tags toevoegen, bijvoorbeeld voor tekst in vet.

De nieuwe versie biedt ook ondersteuning voor Cascading Style Sheets 2, dat verborgen kan blijven voor nieuwe gebruikers of volledig worden uitgebuit door professionele vormgevers. Dynamic HTML die werkt onder beide browsers (Communicator en Internet Explorer) kan eveneens direct aan een pagina worden toegevoegd.

FrontPage 2000 krijgt een enkele interface voor beide browsers, maar kan ook zo worden geconfigureerd dat de pagina's alleen met de bladerprogramma's van Netscape kunnen worden bekeken, en met versies 3.0 of 4.0 van beide browsers. Wie een website helemaal wil inrichten voor bezitters van Navigator of Explorer 3.0 zal merken dat bepaalde opties in het opmaakprogramma niet kunnen worden gebruikt.

Voor teams die aan een gecompliceerde of uitgebreide website bouwen biedt FrontPage 2000 14 verschillende gereedschappen om fouten op te sporen en de download-tijd terug te brengen. Mankementen kunnen direct vanuit een analyse-rapport worden verholpen. Het programma regelt ook de taak- en werkverdeling: een projectleider kan bepaalde delen van de site afgrendelen voor sommige teamleden.

Ook wordt het eenvoudiger om (Access-) databases op een website te plaatsen.

Het 'behangetje' (theme) dat webmasters voor hun site uitkiezen kan nu ook beter worden aangepast en biedt nu ook meer plaatjes die meer thuishoren op de homepage van een bedrijf.

FrontPage 2000 gaat 149 dollar kosten en 109 dollar voor kopers van Office. Voor een upgrade wordt 60 dollar in rekening gebracht.

Een nieuwe versie voor Macintosh zit niet in de planning, aldus Redmond.