Het prijsverschil (van 129 dollar) met het WiFi-model lijkt kopers niet te hebben tegengehouden. Vanaf vrijdagmiddag is de 3G-variant van de Apple-tablet te verkrijgen in winkels. De goedkoopste iPad 3G (met 16 GB opslagruimte) kost 629 dollar, de instap-iPad zonder 3G wordt verkocht voor 499 dollar per stuk. Van de WiFi-versie zijn er ook 300.000 stuks verkocht tijdens het eerste weekend dat het apparaat verkrijgbaar was.

Meer dan een miljoen

Analist Gene Munster van investeringsbank Piper Jaffray & Co schat dat Apple in het eerste weekend ongeveer 300.000 iPad 3G's heeft verkocht. Die cijfers zijn inclusief bestellingen vooraf en de online verkoop, bericht The Wall Street Journal. Daarbij moet wel vermeld worden dat de eerste iPad in aanloop naar het begin van de verkoop een kortere bestelperiode had dan de 3G-uitvoering. In totaal zou Apple volgens Munster inmiddels meer dan een miljoen iPads hebben verkocht.

Uitverkocht

In Apple -winkels in San Francisco, New York, Boston en Houston was het apparaat uitverkocht. Ook elektronicawinkelketen Best Buy meldt dat verschillende winkels door hun voorraden heen waren op zondag. Apple heeft nog geen officiële verkoopcijfers over de 3G iPad naar buiten gebracht.