Navteq sloot het tweede kwartaal met een omzet van 202,3 miljoen dollar. Dat is 49 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De nettowinst steeg van 23,8 miljoen tot 40,9 miljoen dollar.

Navteq-topman Judson Green sprak dinsdagavond over 'bijzonder goede tweede-kwartaalresultaten'. "We zijn bijzonder tevreden over de groei van kaarten voor draagbare navigatiesystemen en de relatieve stabiliteit in de automobielsector, terwijl de autoverkopen zijn gedaald."

Niet alleen waren de kwartaalresultaten van Navteq positief, ook over het eerste halfjaar heeft Navteq niet te klagen. De winst over het eerste halfjaar groeide van 39,9 miljoen tot 71,1 miljoen dollar.

Dit is voor Green reden geweest om de omzet- en winstverwachting voor het hele fiscale jaar te verhogen. De verwachte omzet over heel 2007 is verhoogd van 780 miljoen tot 795 miljoen dollar. De winst per aandeel is verhoogd van 1,45 dollar tot 1,50 dollar.

Navteq is de grootste concurrent van Tele Atlas, dat dinsdag zijn kwartaalcijfers publiceerden. Tele Atlas boekte in het tweede kwartaal een omzetstijging van 21 procent. Het bedrijf sloot het kwartaal af met een verlies van 1,2 miljoen euro.