Het Amerikaanse mediaconcern heeft Moerstaal.nl laten weten ook de naam Netschaapje.nl aan te vechten vanwege mogelijke verwarring met het domein Netscape.nl. In mei diende al de rechtszaak tegen het gebruik van de namen Netschaap.nl en Natschaap.nl. De rechter stelde AOL TW toen in het gelijk: er zou sprake zijn van verwarring.

Moerstaal – de eigenaar van de bewuste domeinen – vindt dat dit een belediging is voor de Nederlandse internetter. "Alsof deze het verschil niet kan zien tussen een website die browsersoftware verkoopt of een website over een schaapje", aldus Ronald Grahmbeek van Moerstaal.

Netschaap.nl is inmiddels niet meer actief. Moerstaal hevelde de informatie over naar het domein Nietvergeten.nl. Hierop werd onlangs het voornemen aangekondigd om iets te doen met Netschaapje.nl. Dit is ook de juristen van AOL Time Warner niet ontgaan.

Volgens Grahmbeek is het AOL alleen nog maar te doen om 'het kapotmaken van Moerstaal.nl'. Grahmbeek beweert er weinig meer van te snappen. "Welke andere naam kan je geven aan een website over een internetschaapje dan Netschaapje.nl?"

De bewering van Moerstaal dat de site over het naïeve internetschaapje ('een schaapje dat internet ontdekt') nooit iets te maken heeft gemaakt met Netscape, is overigens niet onomstreden. Tot eind 2001 maakte de site immers nog gebruik van een origineel logo van Netscape.

De advocaat van Moerstaal bereidt inmiddels een hoger beroep in tegen de uitspraak van mei.